In mijn eigen atelier in Velp bouw ik het Gauranga monochord en klanktafel.

Monochord

Een monochord is een “klankinstrument” waarop ongeveer 25 snaren zijn bevestigd, die allemaal in dezelfde toon zijn gestemd. Het bespelen ervan levert een boventoonrijke solide en indringende klank op die een sterk meditatieve en transcenderende werking heeft.

Luister naar een geluidsfragment:

Klanktafel

De klanktafel (of soundbed) is een grote uitvoering van het monochord (ongeveer 50 snaren) zodaning dat er iemand op kan liggen. In dat geval hoor je niet alleen de klanken maar voel je ook de trillingen tot in iedere vezel van je lichaam. een diepe ontspanning is het gevolg.

De Gauranga klankinstrumenten zijn gemaakt van hoogwaardig en duurzaam geteeld (FSC) Europees hout. De poten en zijkanten zijn gemaakt van beukenhout (Duitsland). De besnaarde zijde bestaat uit hout van de “Bergfichte”. Voor deze laatste is gebruik gemaakt van zogenaamd “Mondholz TM”, hout dat hoog in de Zwitserse Alpen wordt geoogst bij nieuwe maan (vanwege de vochtspanning en energie in het hout). De bovenzijde van de tafel is gemaakt van esdoorn (Duitsland).
Voor de besnaring is gebruik gemaakt van Puresound™ snaren, gemaakt van een speciaal ontwikkelde, koolstofvrije legering. Het geheel is met Liefde in elkaar gezet.

Heb je belangstelling voor een klanktafel of een monochord? Deel je wensen met me en samen bekijken we de mogelijkheden.

Zelf ervaren?

Wil je de werking van een Gauranga monochord en klanktafel zelf ervaren? Kijk op De Kracht van Mantra en maak een afspraak.