FAQ items aan het laden...

Indiaas harmonium voor beginners en professionals

Indiaas harmonium voor beginners en professionals2023-09-25T08:44:10+02:00

Indiaas harmonium van Gauranga

Een Indiaas harmonium kun je het beste in Nederland kopen. Alle instrumenten die ik aanbied importeer ik voor jou uit India. Direct bij de producenten vandaan. Omdat ik in de loop van de jaren een goed contact heb opgebouwd worden sommige instrumenten op mijn verzoek aangepast. Ondanks dit alles blijft iedere zending weer een verrassing, want de Indiase kijk op dingen is anders dan de onze. Zijn ze netjes afgewerkt? Zijn ze gestemd op de juiste toonhoogte? Komen de kleuren overeen met de bestelling? Hoe hebben de instrumenten de reis doorstaan? Ieder instrument gaat na aankomst door mijn handen en krijgt de nodige aandacht: nastemmen, herstellen van lichte beschadigingen of soms zelfs serieuze reparaties. Zo ben ik er zeker van dat ik jou een goed harmonium of perfecte shrutibox kan leveren. Bovendien geef ik een half jaar garantie op fabricagefouten en stemming.

Stemming van het Indiaas harmonium: 440, 441, 432 Hz?

De harmoniums die ik in India bestel worden allemaal “gelijkzwevend” gestemd volgens de westerse concerttoonhoogte a = 440 Hertz.
Meestal klinken ze wat hoger (a = 441 tot 442 Hertz). Het verschil is zo klein dat zelfs getrainde oren het niet per sé opmerken. Bij studioproducties en bij het spelen met instrumenten waarvan de stemming niet eenvoudig kan worden aangepast, kan dit onder bepaalde omstandigheden problemen opleveren. Daarom stem ik desgevraagd harmoniums handmatig af op de gewenste referentietoon op of rond 440 Hertz tegen een meerprijs.

Sterk afwijkende stemmingen (bijvoorbeeld a = 432 Hz) kan ik, tegen meerprijs, ook leveren. Neem bij interesse contact met me op.

Actuele voorraad

Hieronder vind je de harmoniums die momenteel uit voorraad leverbaar zijn.

Scale changer met 4 registers

Indiaas harmonium, Scale-changer|

Perfecte scale changer met 4 registers van RJM. Dit is echt een harmonium voor de professional. Met 4 registers en een octaafkoppelaar heeft het een geweldige, volle klank. Maar ook kun je het instrument subtiel en zacht laten klinken. Ook dan heeft het een stabiele toon vanwege de grote blaasbalg en het grote reservoir inwendig. Prachtig gedecoreerd.

Wil je leren spelen op het harmonium?

Het indiaas harmonium is bij uitstek geschikt om jezelf en anderen te begeleiden bij het zingen van mantra’s . Wil je het leren? Kijk op mijn cursuswebsite De Kracht van Mantra voor het actuele aanbod.

Ga naar de bovenkant