Shrutibox

Deze shrutibox met doublefold bellows van Ratilal Jivanlal Mistri heeft dezelfde rijke klank als de shrutibox premium. Hij is ook degelijk uitgevoerd (teakhout). Het verschil met de “premium” variant is dat dit instrument een kleinere blaasbalg heeft die je horizontaal bedient (aan de bovenzijde). De toon zal daardoor enigszins minder stabiel zijn, vooral als je een volledig akkoord wil laten klinken.

De klank wordt gemaakt door de tongen die RJM zelf fabriceert en normaliter in de topklasse harmoniums worden gebruikt. De shrutibox wordt geleverd in een passende stevige tas.

  • Dertien tonen: C t/m c
  • Stemming: gelijkzwevend A = 440Hz (op verzoek aan te passen)
  • Blaasbalg met twee vouwen
  • Body van teakhout
  • Hoogglans
  • Compleet met draagtas

Prijs: € 390,= incl 21% BTW
Inclusief bijbehorende tas

De shrutibox is een product van Ratilal Jivanlal Mistri, gevestigd in Palitana, Gujarat. De stad die bekend is om zijn Jaïn tempelcomplex op de berg Shatrunjaya. En om de beste harmoniumtongen (reeds in het Engels) van India. In het verleden waren er vier verschillende producenten van de beste tongen van India, nu nog twee (Mohanlal en Jivanlal). De harmoniums en shrutiboxen die RJM samenstelt zijn daarom standaard voorzien van de best klinkende tongen. De andere onderdelen (kist, kleppen toetsen etc) zijn afkomstig uit Kolkata. Al met al behoren de instrumenten van RJM tot de topklasse en zijn te vergelijken met bijvoorbeeld de beroemde Paul & Co uit Kolkata (in wiens harmoniums ook de tongen van RJM worden toegepast).

Wil je leren spelen op de shrutibox?

De  shrutibox is geschikt om jezelf en anderen te begeleiden bij het zingen van mantra’s . Maar het is “anders” dan wanneer je zingt met gitaar of harmonium. Wil je het leren? Kijk op mijn cursuswebsite De Kracht van Mantra voor het actuele aanbod.