Shrutibox premium

Deze shrutibox is een klasse apart. Ratilal Jivanlal Mistri maakt dit instrument mede op mijn verzoek van teakhout waardoor het erg degelijk is. Het heeft een “multifold bellows” ofwel een zijwaarts bewegende meervoudige blaasbalg. Daardoor kan hij een zeer stabiele toon geven, zelfs wanneer je een volledig akkoord laat klinken.

Omdat in het instrument de tongen (Engels: reeds) zijn gebruikt die RJM zelf fabriceert (en die normaliter in de topklasse harmoniums worden gebruikt), is de klank vol en rijk. Ik lever deze shrutibox in een passende stevige tas.

Prijs: € 395,= incl 21% BTW
Inclusief bijbehorende tas

Deze shrutibox met multifold bellows is een product van Ratilal Jivanlal Mistri, gevestigd in Palitana, Gujarat. De stad die bekend is om zijn Jaïn tempelcomplex op de berg Shatrunjaya. En om de beste harmoniumtongen (reeds in het Engels) van India. In het verleden waren er vier verschillende producenten van de beste tongen van India, nu nog twee (Mohanlal en Jivanlal). De harmoniums en shrutiboxen die RJM samenstelt zijn daarom standaard voorzien van de best klinkende tongen. De andere onderdelen (kist, kleppen toetsen etc) zijn afkomstig uit Kolkata. Al met al behoren de instrumenten van RJM tot de topklasse en zijn te vergelijken met bijvoorbeeld de beroemde Paul & Co uit Kolkata (in wiens harmoniums ook de tongen van RJM worden toegepast).

Gauranga Martien HontelezWil je leren spelen op de shrutibox?

De  shrutibox is geschikt om jezelf en anderen te begeleiden bij het zingen van mantra’s . Maar het is “anders” dan wanneer je zingt met gitaar of harmonium. Wil je het leren? Kijk op mijn cursuswebsite De Kracht van Mantra voor het actuele aanbod.